Παράδοθηκε το σκάφος στον Καλύμνιο καπετάνιο

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη είχε έρθει στην δημοσιότητα περιστατικό διακομιδής άρρωστου οπλίτη από την Καλόλιμνο με την βοήθεια Καλύμνιου ιδιοκτήτη σκάφους ο οποίος παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες είχε σπεύσει σε βοήθεια.

Κατά την διάρκεια της διακομιδής το σκάφος «Αιγέας», στο οποίο επέβαιναν ο κυβερνήτης Γ.Μαμουζέλος, ο διοικητής του ΤΕ Καλύμνου και ο οπλίτης Π.Β, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλόλιμνου και Καλύμνου. Με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που ακολούθησε τελικά διασώθηκαν και οι τρεις επιβαίνοντες. Η ηγεσία του ΓΕΣ θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη της για την προσφορά του Καλύμνιου καπετάνιου είχε σπεύσει τότε να δεσμευτεί ότι θα αντικαταστήσει άμεσα το σκάφος. ("Ταχεία αντίδραση" για το σκάφος που βυθίστηκε)

Χθές 30/3 , δύο μήνες μετά το περιστατικό, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του στην περιοχή ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ, ο Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος παρευρέθη στην μικρή τελετή παράδοσης του ταχύπλοου «Αιγέας ΙΙ» στον Γιάννη Μαμουζέλο για την επιβράβευση των υπηρεσιών που αφιλοκερδώς προσφέρει επί σειρά ετών ο Καλύμνιος καπετάνιος. Ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Μαμουζέλο για την προσφορά του αλλά και στον Α/ΓΕΣ που τίμησε την υποσχεσή του.

Φωτογραφία του σκάφους :






4 σχόλια:

strategy 31 Μαρτίου 2010 στις 3:25:00 μ.μ. EEST  

Αψογος ο Αρχηγός, όχι σαν το Χρυσοχοιδη που δίνει δεξιά κ αριστερά σπίτια και άδειες παραμονής...

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2010 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Ενα μεγαλο ευγε στον αρχηγο μας ! Δεν εμεινε στα λογια, αλλα τα εκανε και πραξη !

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2010 στις 4:50:00 μ.μ. EEST  

Ο Αρχηγός είναι από μόνος του δύναμη. Αλλά θα πρέπει και η πολιτική ηγεσία να του παράσχει την επιπλέον δύναμη για να συμμαζέψει την αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Στρατό Ξηράς από την λειψανδρία, εξαιτίας των απερίσκεπτων μειώσεων της θητείας κ.λπ.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 στις 12:00:00 π.μ. EEST  

Eνας απο τους καλύτερους Αξκούς που έβγαλε ποτέ η Πατρίδα μας. Αξιος μαχητής, άνθρωπος, σωστός επαγγελματίας με παρα πολλές γνώσεις σε όλα τα θέματα και τιμη για τον Στρατό μας που έχει τέτοιο Αρχηγό. Τιμή και για μένα που υπηρέτησα υπο τας διαταγάς του και εύχομε τον θεό να τον δίνει δύναμη και υγεία και την πολιτική ηγεσία να προσέξει αυτό το διαμάντι. Καλό Πάσχα Αρχηγέ μας και καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας που έχετε επωμισθεί

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP