Xριστόφιας : Δε θα διεκδικήσω επανεκλογή αν δε "λυθεί" το κυπριακό

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Αποφασισμένος να μη διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο προεδρικό αξίωμα, αν μέχρι το 2013 δεν επιτευχθεί λύση στο κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

«Η παρούσα θητεία θα είναι η πρώτη και η τελευταία», υπογράμμισε ο Κύπριος πρόεδρος, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου για το κυπριακό με τη συμπλήρωση δύο χρόνων στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.Για την πορεία των απευθείας διαπραγματεύσεων με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι δεν έχουν εξελιχθεί μέχρι στιγμής όπως επιθυμούσε η ελληνοκυπριακή πλευρά, αφού, επεσήμανε, δεν έχουν επιτευχθεί συγκλίσεις σε όλες τις πτυχές.

Διέψευσε ωστόσο ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων συζητήθηκαν μόνο τα κεφάλαια Διακυβέρνησης και Διαμοιρασμού Εξουσιών, Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνοντας ότι έχουν τεθεί επί τάπητος όλες οι πτυχές του κυπριακού.

Επίσης τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις για να διασφαλίσει ο κ. Ταλάτ την επανεκλογή του ως ηγέτης των τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο βασικός αντίπαλος του, Ντερβίς Έρογλου, είναι «πολιτικό παιδί» του Ραούφ Ντενκτάς.

Απαντώντας στην πρόταση του Τούρκου Πρωθυπουργού για πενταμερή διάσκεψη, ο πρόεδρος Χριστόφιας επανέφερε την πρόταση για διεθνή διάσκεψη, με συμμετοχή των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βρετανίας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπων των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Με την πρότασή μας αυτή, είπε, θέτουμε στο επίκεντρο την Κυπριακή Δημοκρατία, ως αναγνωρισμένη διεθνώς οντότητα και στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2010 στις 8:27:00 μ.μ. EET  

O Τάσσος ακόμα και από τον άλλο κόσμο κάνει καλύτερη εξωτερική πολιτική από τα παρόντα τζιμάνια σε Ελλάδα και Κύπρο...

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2010 στις 10:45:00 μ.μ. EET  

Για φαντάσου!!!!!! Δεν θα βάλει υποψηφιότητα! τσ τσ τσ τσ τσ!!!! Τι λες βρε παιδί μου!!!! Και είχαμε μια σκασίλα. Και που εξελέγει δηλαδή τι έγινε ;; "Περαστικός" είναι ο "Γιουσούφιας". Ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας Ηγέτης, λεγόταν Τάσσος Παπαδόπουλος. Η σχέση των σημερινών με την πολιτική και την ηγετική ικανότητα, είναι συμπτωματική και εντελώς τυχαία. Αν θέλουν να προσφέρουν μια πραγματική υπηρεσία προς την πατρίδα, ας πάνε σπιτάκι τους να περιποιούνται τα λουλουδάκια τους. Μόνο γι'αυτό είναι ικανοί. Επειδή θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία.

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2010 στις 5:05:00 μ.μ. EET  

Ο πρόεδρος που θα καταριούνται οι επόμενες γενιές Ελλήνων της μαρτυρικής Κύπρου. Και αυτοί που θα φύγουν και όσοι ελάχιστοι μείνουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP