Εγκληματικότητα : "Δεν πάει άλλο"

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010


Επίσκεψη Σαμαρά στο ΑΤ Πατησίων


Με αφορμή την φονική έκρηξη της Κυριακής στα Πατήσια, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τις δικαιολογίες και να αναλάβει τις ευθύνες της για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα "ασφάλεια", λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν πάει άλλο, έχουμε φτάσει στο απροχώρητο».

Ο κ. Σαμαράς που επισκέφθηκε την περιοχή αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, δήλωσε ότι άκουσε από τους κατοίκους απίστευτα παράπονα και όπως τόνισε: «Αυτά που διηγούνται είναι σενάρια για αστυνομικές ταινίες». «Αθώοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το δράμα της βίας». Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τέλος ότι σήμερα «η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει την λειψανδρία που υπάρχει στην αστυνομία σε κάθε περιοχή, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας».

Φάρ Ουέστ η Αθήνα, 16 ληστείες την ημέρα

Εκτός απο τις συνεχείς βομβιστικές επιθέσεις που έχουν συνταράξει την πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες και η "κοινή εγκληματικότητα" έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, δεκαέξι ληστείες κάθε 24 ώρες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην επικράτεια τις τελευταίες μέρες, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στην Αττική, όπου οι ληστείες φτάνουν μερικές φορές και τις 15 ημερησίως. Ο μεγαλύτερος αριθμός ληστειών καταγράφεται στους δρόμους, με θύματα κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένα άτομα, μεταφορείς χρημάτων και ανήλικους, ενώ ακολουθούν αριθμητικά οι ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα κάθε είδους και τράπεζες.

Μεγάλος είναι επίσης ο αριθμός ληστειών που γίνεται σε σπίτια, ύστερα από εισβολές ένοπλων κακοποιών, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε υψηλή θέση στην κατηγορία των θυμάτων ληστειών εξακολουθούν να βρίσκονται οι οδηγοί ταξί, οι υπάλληλοι πρατηρίων υγρών καυσίμων και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ψιλικών. Ο κατάλογος των στόχων των ληστρικών συμμοριών συνεχώς διευρύνεται, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα και άτομα που δεν το περίμεναν ποτέ. Τον τελευταίο καιρό εμφανίστηκε το φαινόμενο της εισβολής ενόπλων σε ταβέρνες, όπου οι δράστες ληστεύουν ιδιοκτήτες και πελάτες.

Εγιναν επίσης στόχος ληστών ιατρεία, ζαχαροπλαστεία, Ιντερνετ καφέ και άλλες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Οι δράστες των ληστειών δεν στοχεύουν πάντα σε μεγάλα χρηματικά ποσά. Τους αρκεί πολλές φορές το κινητό τηλέφωνο ενός μαθητή ή το μεροκάματο ενός ιδιοκτήτη περιπτέρου ή οδηγού ταξί. Το τραγικό όμως είναι ότι υπάρχουν μέλη ληστρικών συμμοριών, που δεν διστάζουν να πυροβολήσουν για ασήμαντο λόγο.

Έθνος,Αntinews

2 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2010 στις 5:28:00 μ.μ. EEST  

Οι ευχάριστες εκπλήξεις συνεχίζονται από τον πρόεδρο της Ν.Δ., ειδικά αν κάνεις τη σύγκριση με τον προκάτοχό του...
Πάντως, θα πρέπει κάποια στιγμή να προβληματιστούμε, που αμφότεροι οι αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας χρειάζεται να "επισκευθούν" το κέντρο της πρωτεύουσας του κράτους που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν ή κυβερνούν ήδη και να "ενημερωθούν" αρμοδίως για προβλήματα της καθημερινότητας, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία ημών των ψηφοφόρων ζει μέσα σε αυτά.
Υπάρχει εκεί έξω κανείς που φιλοδοξεί να μας κυβερνήσει, χωρίς να νοιώθει και να συμπεριφέρεται ως "επισκέπτης" (έστω και φιλότιμος);

ΤΑΣΟΣ 30 Μαρτίου 2010 στις 11:21:00 μ.μ. EEST  

Ακόμη μια φορά διαπιστώνω το μέγεθος του χρυσού κλουβιού που ζουν αυτοί που μας κυβερνούν και αυτοί που προαλείφονται για να μας κυβερνήσουν.
Βέβαια εξαιρείται ο νυν πρόεδρος της ΝΔ γιατί του είχε επιβληθεί επιτίμιο. Οι ληστείες καθώς και η δραματικότατη αύξηση της εγκληματικότητας δεν οφείλετε μόνο στην αύξηση της ανεργίας που ακούμε κάθε λίγο(οποία γελοία δικαιολογία).Η αύξηση οφείλεται κύριοι πολίτικοι οιουδήποτε κόμματος ή παρατάξεως στην δικιά σας ανικανότητα ,ανευθυνότητα ,έλλειψη νέων ιδεών, κομματικών παρωπίδων ,και γενικότερα στην χρεωκοπία σας για να φτιάξετε μια αστυνομία ισχυρή,χωρίς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και συμπεριφορά.Μια αστυνομία που να ξυπνά το πρωί ο αστυνομικός και να θέλει να πάει στην δουλειά του.Αν δεν μπορείτε να το καταφέρετε από μόνοι σας τότε δανεισθείτε ιδέες από αστυνομίες άλλων κρατών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP