Στην Abu Dhabi Mar (ADM) ο Σκαραμαγκάς

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Στον όμιλο Abu Dhabi Mar πηγαίνει η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του ομίλου να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και των αρχών του εμιράτου να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση.

Όπως αναφέρεται, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (“TKMS”) με ποσοστό 24,9%, τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιδιώκεται μάλιστα, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ταχύτερο δυνατό.


Όπως σημειώνεται, «με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

www.antinews.gr

2 σχόλια:

PARSIFAL 1 Μαρτίου 2010 στις 1:29:00 μ.μ. EET  

Δεν είναι τόσο απλό. Κατά την UNCLOS του 1982 (την οποία υπογράψαμε εστω και με επιφυλάξεις για το θέμα των στενών ναυσιπλοίας) υφίσται η εννοια "transit passage" που είναι λιγότερο αυστηρή σε σχέση με την "αβλαβή διέλευση", π.χ. ΔΕΝ απαγορεύει την αναστροφή. Ο Τουρκικός ελιγμός είναι επίφοβος διότι μας εμπλέκει με την ερμηνεία της UNCLOS την οποία επικαλούμεθα για τις θετικές για την χώρα μας πρόνοιες !Οι Τούρκοι προσπαθούν να επιβάλλουν de facto το "pairing" στο Αιγαίο υπο Συμμαχική κάλυψη είτε στην θάλασσα είτε στο αέρα και σύντομα θα σκάσει και κάποιος ναυτικός χάρτης pairing του ΝΑΤΟ που θα μας λέει οτι τα Ναυτικά Παρατηρητήρια πρέπει να "ζευγαρωθούν" κατά μήκος του 25 ου μεσημβρινού για λόγους Track Continuity ! (οπως για την επιτήρηση αέρος) Οπότε ε ! ας βοηθά και η φρεγάτα βρέ αδελφέ, Σύμμαχοι είμεθα !

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2010 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

Μάλλον μπήκε σε λάθος ανάρτηση το παραπάνω σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP