Ένα βήμα πιο κοντά στη συνδιαχείριση του Αιγαίου

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σε κλίμα ...αδελφοσύνης συναντήθηκαν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Επικρατείας της Ελλάδας και Τουρκίας, Παμπούκης και Bagis, προβλέποντας "θεαματικά αποτελέσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις" μετά την επικείμενη, και προγραμματιζόμενη για το διάστημα από τα τέλη Μαϊου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας στην Αθήνα, με αντικείμενο συνολική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Ο γνωστός για την αλαζονεία του Egemen Bagis δεν παρέλειψε τις προκλητικές αναφορές του, σημειώνοντας πως "η Ελλάδα έκανε πολύ καλά που δεν παρουσίασε άρματα μάχης και πυραύλους στην παρέλαση, γιατί αυτό που χρειάζεται η περιοχή είναι ειρήνη" ενώ έκανε θετικό σχόλιο για την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο πρόσφατα απέρριψε ο Εrdogan σαν ασύμφορο για την ανάπτυξη στη χώρα του!

Έντονο προβληματισμό προκαλεί όμως και η σύσταση Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενικών Ομάδων που θα υπάγεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ θα αποτελεί ιδιαίτερο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, διαθέτοντας ξεχωριστό προϋπολογισμό προσωπικό 101 ατόμων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. Το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, προβλέπει τη δυνατότητα η διεύθυνση να ανοίξει τοπικά γραφεία στην αλλοδαπή, τα οποία θα συντονίζουν τις δράσεις της και θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής τουρκικής ή "συγγενικής" κοινότητας και πλέον θα φανεί στη πράξη κατά πόσον η κυβέρνηση Erdogan σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις μουσουλμανικές κοινότητες των Βαλκανίων, τουρκόφωνες και μη, για να αυξήσει την πολιτική της επιρροή στο εσωτερικό των χωρών όπου διαμένουν.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/


Σημ Εν Κρυπτώ : Η ρήση του κ.Μπαγίς αφιερώνεται σε όσους πίστεψαν ότι τα μηχανοκίνητα δεν παρελασαν για λόγους..οικονομίας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2010 στις 3:20:00 μ.μ. EET  

"η Ελλάδα έκανε πολύ καλά που δεν παρουσίασε άρματα μάχης και πυραύλους στην παρέλαση, γιατί αυτό που χρειάζεται η περιοχή είναι ειρήνη"...

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ!..

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2010 στις 4:18:00 μ.μ. EET  

Γιουσουφάκια!!!
Όλα μια χαρά!!!

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2010 στις 8:46:00 μ.μ. EET  

μπράβο στον Αρναούτογλου!

http://www.youtube.com/watch?v=azldVLFW9mc

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2010 στις 8:25:00 π.μ. EEST  

Ασε τους να κανουν οτι συμφωνία θέλουν ...
εχουν γνώση οι φύλακεσ

tzikisXL 28 Μαρτίου 2010 στις 10:52:00 μ.μ. EEST  

Επιτέλους άρχισε να βγαίνει και η συνδιαχείριση στην επιφάνεια....

Φτάνει τόσα χρόνια συζητήσεων και προβληματισμών...

Κάνω πρόταση, ώστε να γίνει συνδιαχείριση και του Ποταμού Αλιάκμονα, αφού ειναι μεγάλος και μπορεί ν'αξιοποιηθεί από την σύμμαχο "(Βάλτε ότι πρόθεμα θέλετε) Μακεδονία". Επίσης συνδιαχείριση των κοιτασμάτων ουρανίου και χρυσού με τους συμμάχους Βούλγαρους, γιατί και απο αυτο έχουμε πολύ....

Τέλος με την φίλη-κουμπαρα-συμμαχο Τουρκία, συνδιαχείριση και του Ιονίου, αφού είναι γνωστό ότι η Τουρκία έχει και σύνορα με το Ιόνιο (βλέπε Αλβανία).

Θέλω έναν Χάρτη της Ελλάδας τώρα....Να τον έχω στο αυτοκίνητό μου και στο σπίτι μου....Να ξέρω μέχρι που έχω δικαιώματα....

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2010 στις 3:47:00 μ.μ. EEST  

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΟΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ Η ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ?
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΠΟΤΕ ΠΕΜΠΤΗ ΝΑ ΔΙΩΧΤΟΥΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP