Πάγκαλος : "Δεξιοί", "ηλίθιοι" και "για το τρελαδικο" όσοι διαφωνούν με το λαθρονομοσχέδιο

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Απόσπασμα απο ομιλία του Σωκράτη Ξυνίδη, Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Πασόκ σε ημερίδα του Ινστιτούτου επιμόρφωσης (13 Μαρτίου). Θαυμάστε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΓΑΠ να καθυβρίζει με τον χειρότερο τρόπο, όσους διαφωνούν με το εν λόγω νομοσχέδιο :

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ: …Και όλα αυτά έγιναν μέσα στους 2 – 3 πρώτους μήνες. Πέρασαν οι διατάξεις για τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ. Πέρασαν οι διατάξεις για την ιθαγένεια και εδώ θέλω να ακούσω πράγματα. Ιδίως από αυτό το κοινό που είμαστε τώρα. Γιατί ντρέπομαι γι’ αυτή τη στημένη απόφαση της πλειοψηφίας, της δήθεν πλειοψηφίας, της Θεσσαλονίκης, που είναι λίγο πιο δεξιά από το ΛΑΟΣ. Είναι ντροπή κάποιοι να προωθούν τέτοιου είδους απόψεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ…. Υπάρχει μια απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Θεσσαλονίκης, που αν τη διαβάσετε, τη διάβασε ο Καρατζαφέρης στη Βουλή. Σύντροφέ μου, δεν ακούς Καρατζαφέρη…

Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αυτή είναι, επειδή, με συγχωρείς πάρα πολύ και ακόμα έχουμε επεμβάσεις στην απόφαση, είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Οι οποίοι βεβαίως είναι και τελείως ηλίθιοι, οι άνθρωποι αυτοί που ομοφώνως αποφάσισαν, είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται στην κοινωνία ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο.

Θα δώσω 2 παραδείγματα. Απαιτούν από τους μετανάστες οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, περίπου ο μισός ελληνικός λαός πρέπει να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια. Πρόκειται για γελοίο, δεν ξέρω μέσα από ποιες διαδικασίες αναδείχθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής στη δεύτερη πόλη της χώρας,(σσ: του ΠΑΣΟΚ..) αλλά προφανώς κ. Σωκράτη, εκεί πρέπει να παρέμβεις.

Κάλεσε μια ολομέλεια της Θεσσαλονίκης και βάλε τους, τώρα αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε.


10 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2010 στις 4:36:00 μ.μ. EET  

Αν τα λόγια αυτά πράγματι ειπώθηκαν έτσι (δεν αμφισβητώ το "ενκρυπτώ", αλλά την αρχική πηγή), τότε είναι ενδεικτικά νοοτροπίας "Αποφασιζουμε και διατάσουμε", "όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας" κλπ.

enkripto 15 Μαρτίου 2010 στις 4:43:00 μ.μ. EET  

και εμάς στην αρχή μας φάνηκε πολύ τραβηγμένο ακόμα και για τον Πάγκαλο, μια επίσκεψη στην επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (το λίνκ στην ανάρτηση) μας έπεισε όμως..

όπως διαβάζουμε στο antinews η ομιλία Ξυνίδη υπήρχε και στο σαιτ του ΠΑΣΟΚ αλλά αργότερα - και για άγνωστο λόγο- την "έφαγε η μαρμάγκα"

Nήμα 15 Μαρτίου 2010 στις 5:19:00 μ.μ. EET  

Πάγκαλε αυτοκτόνησε τώρα που προλαβαίνεις…

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2010 στις 7:04:00 μ.μ. EET  

@ enkripto

"και εμάς στην αρχή μας φάνηκε πολύ τραβηγμένο ακόμα και για τον Πάγκαλο, μια επίσκεψη στην επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (το λίνκ στην ανάρτηση) μας έπεισε όμως.."

Το είχα κοιτάξει το Link την πρώτη φορά, αλλά βιαστικά ομολογουμένως, και δεν πρόσεξα τα συγκεκριμένα λόγια. Τώρα όμως το ξανακοίταξα, με περισσότερη άνεση χρόνου, και το βρήκα.

"όπως διαβάζουμε στο antinews η ομιλία Ξυνίδη υπήρχε και στο σαιτ του ΠΑΣΟΚ αλλά αργότερα - και για άγνωστο λόγο- την "έφαγε η μαρμάγκα""

Πιστεύω ότι είναι προφανείς οι λόγοι που "κατέβηκε". Θα ήταν ενδιαφέρον αν πρόλαβε κάποιος να κρατήσει screenshot από την σελίδα, πριν κατέβει.

Πάντως, και μόνο το γεγονός ότι την ανέβασαν αρχικά, υποδηλώνει πόσο σίγουροι είναι για τον εαυτό τους, ότι τα "πρόβατα-ψηφοφόροι" δεν θα αντιδράσουν, αλλά θα δεχτούν άκριτα τις ταμπέλες "ακροδεξιοί κλπ." για τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2010 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

Άλλη μία ένδειξη του πώς εννοούν την δημοκρατία, όσοι την επικαλούνται συνεχώς και την έχουν κάνει σημαία τους.

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 10:48:00 π.μ. EET  

...φυσάει δεν φυσάει ε;

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 1:29:00 μ.μ. EET  

Δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με την τελευταία πρόταση του κ. Πάγκαλου
<>
Κάτι παραπάνω ξέρει αφού ο ίδιος κινείται εντός τέτοιων ασύλων, βουλευτικού υπουργικού, άσυλα τα οποία προάγουν την ανομία την ατιμωρησία και τα οποία δημιουργηθήκαν, συντηρούνται επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ νομός περί ανευθυνότητας υπουργών <>.

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 2:21:00 μ.μ. EET  

Στο εξής σχόλιο του και ειδικά στην δεύτερη πρόταση αυτού

(Απαιτούν από τους μετανάστες οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, να γνωρίζουν καλά την ελληνική ιστορία και την ελληνική γλώσσα. Καταλαβαίνετε ότι με βάση μόνο αυτό το κριτήριο, περίπου ο μισός ελληνικός λαός πρέπει να του αφαιρεθεί η ιθαγένεια.)

Απαντώ ως εξής.
Ότι σπέρνεις θερίζεις.
Ότι ο μισός ελληνικός λαός δεν ξέρει καλά την ιστορία του και την γλωσσά του
ας απευθυνθεί στις τελευταίες κυβερνήσεις και τους υπουργούς παιδείας αυτών των κυβερνήσεων(περιλαμβανομένου και του σημερινού πρωθυπουργού ως υπουργός παιδείας προηγουμένων κυβερνήσεων) που φρόντισαν για αυτό με περισσή σπουδή.
Βεβαία έχουμε και λαμπρές εξαιρέσεις π.χ. την εξαναγκαστική εκμάθηση της τουρκικής γλωσσάς στην πομάκοικη μειονότητα αγνοώντας το ελληνικό σύνταγμα αλλά και τις υποχρεώσεις της συνθήκης της Λοζάνης που προβλέπουν το δικαίωμα της διδασκαλίας της μητρικής τους γλωσσάς ,δηλαδή τα πομάκοικα, και της επίσημης γλωσσάς του ελληνικού κράτους .Βεβαία εδώ υπάρχει το ενδεχόμενο επίσημη γλωσσά του ελληνικού κράτους να είναι η τουρκική αλλά εμείς δεν το έχουμε πάρει ακόμα χαμπάρι…

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 6:46:00 μ.μ. EET  

Αφού καταργήσαν τα καλόπαιδα τον χαρακτηρισμό “εθνική” από το υπουργείο παιδείας, τι περιμένει ο Τιτάνας?

Κάντε δημοψήφισμα, ρεεεεεεεεεεεεεεε!

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2010 στις 10:13:00 μ.μ. EET  

παγκαλε, δε πεφτεις απο καναν ουρανοξυστη λεω γω να γλιτωσουμε;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP