Μια μικρή νίκη της ιστορικής μνήμης και της δικαιοσύνης

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Toυ Φαήλου Κρανιδιώτη

Πριν από λίγο η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α., ενέκρινε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά τις απειλές και τα τεράστια ποσά που ξόδεψε η Τουρκία. Αυτή τη φορά οι κεμαλικοί και οι ισλαμοφασίστες είχαν επιστρατεύσει και στοιχίσει πίσω τους και τις αμερικανικές βιομηχανίες όπλων. Μάταια επιδόθηκαν σ’ έναν πολυέξοδο και βρώμικο πόλεμο σε βάρος της αλήθειας.

Το 1994 είχα την τιμή, κατ’ εντολήν του Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν συζήτησης μαζί του ήδη από το 1993, να συντάξω την πρόταση Νόμου και την Εισηγητική Έκθεση, η οποία κατατέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων και τελικά το 1996 έγινε νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τον οποίο η 24η Απριλίου αναγνωρίσθηκε ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από το τουρκικό καθεστώς. Έτσι ικανοποιήθηκε το πάγιο και σημαντικότερο αίτημα των απανταχού Αρμενίων αδελφών μας, αρχαίωνσυντρόφων μας στα ίδια ματωμένα μονοπάτια της Ιστορίας.

Η μικρή Ελλάδα λοιπόν, εδώ και 14 χρόνια, με πρωτοβουλία του Αντώνη, αναγνώρισε την ιστορική αλήθεια και τιμά την μνήμη αυτών, που ακόμη σήμερα η αμερικανική υπερδύναμη δεν έχει το θάρρος να τιμήσει.

Ο αγώνας για την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από την ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής είναι στην τελική ευθεία και προβλέπεται λυσσαλέα αντίδραση του τουρκικού φασισμού πάσης εκδοχής. Ελπίζουμε οι κραταιές ΗΠΑ να μην υποκύψουν γι’ άλλη μια φορά στις πιέσεις του τελευταίου «νόμιμου» καθεστώτος απαρτχάϊντ στον κόσμο, όπου ο φονιάς γυναικόπαιδων Κεμάλ και οι Άϊχμαν του Ελληνισμού και των Αρμενίων, όπως ο Τοπάλ Οσμάν και ο Ταλάτ, τιμώνται ακόμη και σήμερα ως «ήρωες».

www.antinews.gr

5 σχόλια:

koyrsaros 5 Μαρτίου 2010 στις 11:21:00 π.μ. EET  

Να μην αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων ζητά από το Κογκρέσο η κυβέρνηση Ομπάμα. Ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είχε υποσχεθεί να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία, αργότερα υπαναχώρησε.....

Δεν ξέρω αν επιτρέπει η πολιτική του site, όμως δίνω το παρακάτω link που αφορά το άρθρο. Πολύ φοβάμαι ότι μόνο νίκη δεν υπάρξει.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1113061&rss=yes

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2010 στις 11:43:00 π.μ. EET  

Πολύ θα ήθελα να μάθω τί ψήφισαν οι εβραιοοδηγούμενοι βουλευτές. Σαν να μου βρωμάει λίγο εβραίικη πίεση στους Τούρκους.

Νήμα 5 Μαρτίου 2010 στις 12:10:00 μ.μ. EET  

Ισλαμο-Κεμαλοφασίστες το Τέλος σας πλησιάζει.

ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ!

kostakoutas 5 Μαρτίου 2010 στις 6:15:00 μ.μ. EET  

Με τους πόντιους μας τι θα γίνει;
Μα την μικρασιατική καταστροφή;
Τα γίδια που έχουμε για πολίτικους και πρέσβεις θα το ανοίξουν το ρημάδι ποτέ;

Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2010 στις 10:21:00 π.μ. EET  

Ας μην προτρέχουμε και μιλάμε για "νίκη" κλπ. ακόμα. Το ψήφισμα "πέρασε" απλώς από την αρμόδια επιτροπή. Ναι μεν ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο, αλλά απομένει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κογκρέσου και να επικυρωθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP