Απάντηση Ν.Κουρή στα δημοσιεύματα περι "νέων τακτικών"

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Την απάντηση του πτεράρχου Νίκου Κουρή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος σύμφωνα με το οποίο «κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας» το οποίο φυσικά δεν κατονομάζεται, η ΠΑ υιοθέτησε νέες τακτικές για την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ και πρώην υφ. Αμυνας Ν. Κουρής απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα, λέγοντας τα ακόλουθα:

Πολύ περιπλεγμένα ή μπερδεμένα μας τα λέει το «κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της ΠΑ» σχετικά με την αντιμετώπιση των τουρκικών παραβιάσεων. Μπορεί σήμερα να διαθέτουμε όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας από το παρελθόν. Όμως οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούμε στις παραβιάσεις, περιλαμβάνουν και την αναγνώριση. Αυτό σημαίνει ότι τα φίλια αεροσκάφη πρέπει να βρεθούν σε απόσταση τέτοια από τον στόχο ώστε να είναι δυνατή η οπτική αναγνώριση. Δηλαδή τύπος αεροσκάφους, εθνικότητα, αριθμός, όπλα που φέρει κ.τ.λ. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν από απόσταση 20 μιλίων. Σ’ αυτήν την απόσταση λίγοι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν ένα αεροσκάφος και αυτό σαν μια κουκκίδα. Θα εκτοξεύσουμε τα όπλα μας εάν χρειαστεί σε μια κουκκίδα που δεν την αναγνωρίζουμε;

Ας πούμε το πράγμα με το όνομά του. Βαδίζουμε ολοταχώς προς το τελικό στάδιο της «ήπιας» συμπεριφοράς προς τους Τούρκους. Γιατί λοιπόν δεν πάμε κατευθείαν εκεί που τελικώς θα καταλήξουμε; Τη διακοπή των αναγνωρίσεων των αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εθνικό μας χώρο. Με το στρίμωγμα που έχουμε από την ΕΕ στα οικονομικά μας, έχουμε μια καλή δικαιολογία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2010 στις 10:08:00 μ.μ. EET  

Γειάσου ρε Κουρή που επί των ημερών σου δεν πέταγε Τούρκικη μύγα στο Αιγαίο, τις είχες καταρρίψει όλες με τις αρλούμπες σου.

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2010 στις 10:16:00 μ.μ. EET  

ο Κουρής μια χαρά τα λέει..

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2010 στις 2:45:00 π.μ. EET  

Επί "ημερών Κουρή" (ΥΦΕΘΑ) καταρρίφθηκαν τουλάχιστον ένα F-16C το Φεβρουάριο του 1995, ένα F-4E τον Δεκέμβριο του 1995 κι ένα F-16D τον Οκτώβριο του 1996. Τα δύο πρώτα με μανούβρες και το τρίτο με βολή.

Άν πάμε πιό πίσω όσο ήταν Α/ΓΕΑ και Α/ΓΕΕΘΑ, θα βρούμε άλλες ξεχασμένες ιστορίες.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2010 στις 11:19:00 μ.μ. EET  

Αυτα που γραφεις περι καταρριψεων ειναι γεγονοτα ή τα εβγαλες απο την κοιλια σου?
Μερικοι εχουν οργιωδη φαντασια και οτι τους σερβιρουν τα χαφτουν και μαλιστα αμασιτο!!!

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 1:06:00 π.μ. EET  

Μάλλον είσαι λιγάκι ανενημέρωτος. Για διάβασε εδώ:

http://www.enkripto.com/2009/07/8-1996.html

http://www.enkripto.com/2009/06/8-1995.html

http://www.enkripto.com/2009/06/27-1995.html

Επίσης κάνε μια έρευνα στο αρχείο των εφημερίδων, και μετα τα ξανασυζητάμε. Και η σόδα κερασμένη!

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 10:53:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστω για το κερασμα αλλα επετρεψε μου να διαφωνισω...Σε λιγο καποιοι θα μας πουν οτι το F16 το 'εριξαν' με σφεντονα (F16 vs F1) Kαλες οι ιστοριουλες αυτες τις παρουσιαζουμε οπως θελουμε αλλα με 'παραμυθακια' δουλεια δεν γινεται...

enkripto 16 Μαρτίου 2010 στις 11:06:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε, έχεις να προσφέρεις κάτι στην συζήτηση πέραν απο εξυπνάδες και πνεύμα;

Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρουν οι υπόλοιποι είμαστε όλο αυτιά.Έχω την υποψία όμως ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι έγινε στα συγκεκριμένα περιστατικά.

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 11:39:00 μ.μ. EET  

Η διαφωνία είναι δικαίωμά σου, άλλωστε δημοκρατία έχουμε. Το να διαφωνείς χωρίς επιχειρήματα απέναντι σε συγκεκριμένα περιστατικά τεκμηριωμένα από δεκάδες πηγές, είναι επίσης δικαίωμά σου. Πάντως θα πρέπει να βρεις κάτι πιό ισχυρό από κοιλιές και σφεντόνες για να στηρίξεις την άποψή σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP