Επίσκεψη Δρούτσα στην Άγκυρα

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Για την επόμενη εβδομάδα (7 και 8 Απρίλη) ορίστηκε τελικά η επίσημη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Τουρκία η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταούτογλου. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία, στις 7 Απριλίου, ο κ.Δρούτσας θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του ΑΝΥΠΕΞ στην Τουρκία αναμένεται να συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας στα πλαίσια της προετοιμασίας της προγραμματιζόμενης επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Είναι βέβαια σαφές ότι η συνομιλίες δεν θα περιοριστούν μόνο στην προετοιμασία της έλευσης Ερντογάν αλλά θα επεκταθούν -μεταξύ άλλων- και στα λεγόμενα "θέματα χαμηλής πολιτικής".

Με δυο λόγια ενώ η κατάσταση στο Ανατολικό Αιγαίο προσεγγίζει όλο και περισσότερο εκείνη ενός ακήρυχτου πολέμου λόγω των τουρκικών προκλήσεων (εικονικές προσβολές εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων και βυθίσεις μαχητικών πάνω από κατοικημένες νησιωτικές περιοχές), ο κύριος Δρούτσας θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συζητήσει μεταξύ τυρού και αχλαδίου την πιθανότητα κοινών πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, στα πλαίσια της προωθούμενης -ακριβοθώρητης- "Ελληνοτουρκικής προσέγγισης"...

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ ανέβαλε για μερικές ημέρες την προγραμματισμένη επίσκεψη, κάτι που τα περισσότερα καθεστωτικά ΜΜΕ έσπευσαν να ερμηνεύσουν ως απάντηση της κυβέρνησης στις τελευταίες προκλήσεις της Άγκυρας και σκλήρυνση(!!) της στάσης συγκεκριμένα του κ.Δρούτσα.

Όπως αποδείχτηκε η "σκληρή στάση" του ατσαλάκωτου κ.Δρούτσα κράτησε μια βδομάδα, και αφού ...τιμώρησε επαρκώς τον κ.Νταούτογλου και τους συνεργάτες του, επέστρεψε στο γνωστό ημίσκληρο status quo ante..

10 σχόλια:

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2010 στις 10:36:00 μ.μ. EEST  

δες την φάτσα Νταβούτογλου και δες και τον Δρούτσα και βγάλε συμπέρασμα

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 στις 12:20:00 π.μ. EEST  

Φωτογράφος προς Νταβούτογλου:
"Πού τον βρήκανε πάλι αυτόν";

Νταβούτογλου: "Έλα ντε"!

Axilleas Skordofoutsoglou 1 Απριλίου 2010 στις 12:42:00 π.μ. EEST  

Αγαπητε ανωνυμε, παρατηρησε τις φωτογραφιες που δημοσιευουν τα εντυπα που ειναι θετικα προς τα προσωπα π.χ. της κυβερνησης και δες τα ιδια προσωπα πως παρουσιαζονται στον αντιπολιτευομενο τυπο.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση οι αποψεις μας συγλινουν.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 στις 2:07:00 π.μ. EEST  

Θα καταθέσει στεφάνι στον ακατανόμαστο άραγε ?

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 στις 10:54:00 π.μ. EEST  

Απαραιτήτως...

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 στις 10:43:00 μ.μ. EEST  

Χωρίς στεφάνι στον Κεμάλ στη γείτονα χώρα που πας? Μόνο ο Αχμαντινετζάντ είχε τα κότσια ν'αρνηθεί - προς τιμή του αναφέρεται!
Τώρα που θα'ρθει το παλικάρι ο Ερντογάν στην Αθήνα να του προτείνουμε κι εμείς να στεφανώσει τον Κολοκοτρώνη, να δεις αντίδραση ο Τούρκος! Μπας και μπορέσουν να διδαχθούν οι κιοτήδες πολιτικοί μας απ' τους συμβολισμούς και τη δύναμη τους!!!

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2010 στις 10:45:00 μ.μ. EEST  

α ρε κλασσομπανιερες πασοκοι...ουτε το 1/1.000.000.000.000.000 του ανδρεα δεν ειστε ολοι μαζι....κλασσομπανιερες ανθελληνες

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2010 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

Και οι Νεοδημοκράτες δεν πήγαν πίσω στο προσκύνημα του Ανιτκαμπιροφασίστα Κεμάλ.

enkripto 2 Απριλίου 2010 στις 6:39:00 μ.μ. EEST  

κάποτε είχαμε μιλήσει για οριζόντιο σχίσμα που διαπερνά τα κομματικά σύνορα..δεν υπάρχουν στεγανά σε αυτό το θέμα
http://www.enkripto.com/2009/11/blog-post_6508.html


εδώ μερικά παλαιότερα ισταντανε στο Ανιτκαμπιρ

Απάνθισμα νεοελληνικού ραγιαδισμού
http://www.enkripto.com/2009/04/blog-post_09.html

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2010 στις 11:28:00 μ.μ. EEST  

θυμαστε ποια χρονια ηταν που ο υπουργος εξωτερικων της Τουρκιας (νομιζω ο Τζεμ??) απαιτησε να κατεβει απο τον τοιχο του ξενοδοχειο Μ.Βρεταννια το πορτραιτο του Κολοκοτρωνη??
(και φυσικα κατεβηκε....)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP