Kαι τα Dauphin στο στόχαστρο..

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Λίγες μόλις ώρες μετά την παρενόχληση ελικοπτέρου Chinook στην περιοχή του Φαρμακονησίου, την ίδια ακριβώς "περιποίηση" δέχτηκε ελικόπτερο του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος το οποίο, με πλήρωμα αμιγώς λιμενικούς, εκτελούσε εναέρια περιπολία στην περιοχή μεταξύ Σύμης και Φαρμακονησίου στα πλαίσια της FRONTEX.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το πρωί , ελικόπτερο του ΛΣ τύπου Dauphin που πραγματοποιούσε την παρθενική του αποστολή επιτήρησης, δέχτηκε τρείς κλήσεις απο το διάσημο πλέον τουρκικό ραντάρ, κατά τις οποίες ο τούρκος χειριστής το καλούσε να αποχωρήσει από τον "τουρκικό εναέριο χώρο".. Ο Έλληνας χειριστής αφού ενημέρωσε τους αρμόδιους, συνέχισε κανονικά την περιπολία του ενώ λίγο αργότερα - 09.34 - επέστρεψε στην βάση του (Κώς) αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του. Σύμφωνα με το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ αναμένεται και η έκδοση διαβήματος στο γνωστό χλιαρό μοτίβο στο οποίο μας έχει συνηθίσει ο κ.Δρούτσας.

5 σχόλια:

ΤΑΣΟΣ 17 Μαρτίου 2010 στις 7:50:00 μ.μ. EET  

Καλά ρε παιδιά δεν υπάρχει κάνεις να πει σε αυτούς τους γραφικούς γείτονες να πάνε στα τσακίδια (άλλο ήθελα να γράψω) πέρα από κάθε δεοντολογία για να δούμε και πως θα αντιδρασουν;

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2010 στις 5:35:00 μ.μ. EET  

Εχει αποθρασυνθει πολυ το καρτελ ναρκοδουλεμπορων της περιοχης.Θελει κι αλλα μετρα εκει, υλικο-ανθρωπους και συνεργειες(οχι με τους γειτονες,γιατι ειναι επικινδυνοι).Πως θα φαινοταν στους Τουρκους να ζητουσαμε τη συνδρομη του Ισραηλ στην συγκεκριμενη περιοχη...?!
jo

Ανώνυμος 18 Μαρτίου 2010 στις 9:20:00 μ.μ. EET  

Θέλετε να σταματήσει αυτό το παιχνίδι, θέλετε συγχρόνως να μειωθούν τα επιτόκια και να βελτιωθούν σε μια μάρα οι όροι δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου μέσα σε μιία μέρα; Καταρίψετε αύριο ένα τουρκικό αεροπλάνο. Δεν κάνω πλάκα.
Digon

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2010 στις 12:33:00 π.μ. EET  

Ουτε εγω κανω πλακα...
jo

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2010 στις 3:49:00 π.μ. EET  

και έχουμε και τους ευρωπαίους να μην θέλουν να βοηθήσουν ούτε και σε αυτό το θέμα στείλαν 2-3 Cessna και το βγάλανε FRONTEX. Εδώ χρειάζεται σκάφος περιπολίας θαλλάσης (π.χ. P-3C Orion) και προσωπικό για ακτοφυλακή... αλλά Δει δη χρημάτων...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP