Ξαναπετάνε τα Dauphin του Λιμενικού

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Την πρώτη τους επιχειρησιακή αποστολή στο Αιγαίο ξεκινούν από σήμερα τα ελικόπτερα τύπου Ντοφέν του Λιμενικού Σώματος, τα οποία ενώ παρελήφθησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ουσιαστικά έμειναν ανεκμετάλλευτα.

Τα έξι ελικόπτερα τα τελευταία δύο χρόνια μεταστάθμευσαν στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, όπου οι άνδρες του Π.Ν. είχαν αναλάβει την εκπαίδευση πιλότων και τεχνικών του Λιμενικού Σώματος. Με την ανάληψη της νέας κυβέρνησης δόθηκε βαρύτητα στην αξιοποίηση των ελικοπτέρων και επιταχύνθηκε η σχετική διαδικασία. Το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα Ντοφέν μεταστάθμευσε σήμερα στην Κω με προσωπικό αμιγώς του Λιμενικού Σώματος και ξεκινά περιπολίες για εντοπισμό λαθρομεταναστών εντασσόμενο και αυτό στην επιχείρηση «Ποσειδών» που πραγματοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Επιτήρησης Συνόρων Frontex.

Τα Νέα

2 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2010 στις 4:26:00 μ.μ. EET  

Μπράβο, πολύ καλό...

Αντε,... να μην νοιώθουν μοναξιά και οι Τούρκοι ρανταρίστες. Να έχουν με κάποιον να μιλούν τις ατελείωτες ώρες της βάρδιας τους.

ΣΤΕΝΑ ΜΥΚΑΛΗΣ 17 Μαρτίου 2010 στις 10:15:00 μ.μ. EET  

Καλές πτήσεις παιδιά!

Θα σας βλέπω από τον Γάτο όταν θα περνάτε !

Ο Θεός μαζί σας!
ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΓΑΤΟΣ-ΣΑΜΟΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP