Τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ;

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Την κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον ως «ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία», προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με όλους τους διεθνείς οργανισμούς για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Το ερώτημα είναι φυσικά τι ανταλλάγματα έδωσε ο κ. Παπανδρέου για να πάρει την βίζα και φυσικά τα επικοινωνιακά και άλλα οφέλη της συνάντησης με τον Μπάρακ Ομπάμα;

Πρώτον: Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «συζητήθηκε η πρόταση της Ελλάδας για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων ως το 2014». Συμπεριλαμβάνονται και τα Σκόπια σε αυτό; Τι έγινε το ελληνικό βέτο;

Δεύτερον: Αληθεύει ότι δρομολογείται ή ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες; πηγές του Antinews;

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού

Ο Αμερικανός πρόεδρος με διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνδράμουν στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σημείωσε ακόμη ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για την πρωτοβουλία που ελήφθη στην Ευρώπη κατά των κερδοσκόπων, κάτι που αφορά και άμεσα στην Ελλάδα, και ζήτησε η Αμερική να συνδράμει στην κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα στην επόμενη συνάντηση της G20.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει βούληση συνεργασίας με την ΕΕ για την αντιμετώπιση των κερδοσκόπων, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική από κανέναν.

Αυτό που θέλουμε είναι αναζωογονήσουμε τη δική μας οικονομία. Θέλουμε να μπορούμε να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια και σε αυτό το σημείο είναι σημαντική η παρέμβαση της ΕΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, ενημέρωσε ακόμη τον κ. Ομπάμα για την «κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας, την αποφασιστικότητα που δείξαμε παίρνοντας δύσκολα μέτρα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να βάλουμε τη χώρα μας σε μια νέα τροχιά,…και την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε τομές, μπαίνοντας σε πορεία πράσινης ανάπτυξης ώστε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική».

www.antinews.gr

3 σχόλια:

θεσσαλος 10 Μαρτίου 2010 στις 9:47:00 π.μ. EET  

Ξεχασε επισης ο συντακτης του ανωτερω αρθρου να σημειωσει οτι ο θειος ομπαμα κερασε τον αυλικο του Jefry papandreou καραμελες στο φευγα...

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2010 στις 11:02:00 μ.μ. EET  

o γαπ σαφώς έδωσε κρυφά ανταλλάγματα που θα τα μάθουμε αργότερα σιγά σιγά αφού τα ΜΜΕ θα τα παρουσιάζουν σαν μεγάλες επιτυχίες, να γιατί τα πέντε τελευταία χρόνια δεν στήριξαν Καραμανλή οι Αμερικάνοι, Ο ΓΑΠ είναι ο άνθρωπος τους που τους λύνει τα προβλήματα στα βαλκάνια και δεν αντιμιλάει (σχέδιο ΑΝΑΝ , Κυπριακό, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια, Βουκουρέστι κλπ)η τέλεια επιλογή όπως και ο πάτέρας του που γονάτισε την οικονομία της Ελλάδας και οδήγησε την χώρα μια δεκαετία πίσω από τις άλλες ευρωπαικές χώρες

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2010 στις 11:21:00 π.μ. EET  

-ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΕΛΛΗΝΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Ή ΟΧΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΣΕΩΣ (VISA) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ..
ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ;
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΥΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΗ ΚΟΡΔΕΛΛΑ; ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP