Το Charles de Gaulle στη Λεμεσό για ασκήσεις

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Λεμεσός: Το αεροπλανοφόρο του Γαλλικού Ναυτικού, CHARLES de GAULLE (CDG), θα επισκεφθεί την Κύπρο από την Παρασκευή, 12 μέχρι 16 Μαρτίου 2010 και θα ελλιμενισθεί στο Λιμάνι της Λεμεσού, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ''μετά από πρόσκληση του Γάλλου Ναυάρχου Philippe Coindreau, ο οποίος επιβαίνει στο αεροπλανοφόρο, ο υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη και το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αμυνας Πέτρο Μ. Καρεκλά, θα μεταβούν στο πλοίο, σήμερα 11 Μαρτίου 2010, από τις 15:00 μέχρι 18:00, για να παρακολουθήσουν εν πλω επίδειξη προσνήωσης και απονήωσης αεροσκαφών».
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την αποστολή του πλοίου. Το CDG κατά τη διάρκεια των αεροναυτικών ασκήσεων θα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου, σημειώνει η ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στην Κύπρο, θα διεξαχθεί συνεργασία της Εθνικής Φρουράς με το γαλλικό αεροπλανοφόρο, στο πλαίσιο της Διακρατικής Αμυντικής Συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε το 2007 για Συνεργασία σε θέματα Αμυνας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, ασκήσεις Ερευνας - Διάσωσης, Αεροδιακομιδής και Αντιμετώπισης.

ΚΥΠΕ

Τα Ελληνικά πολεμικά ακόμα αναμένονται..

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2010 στις 2:19:00 π.μ. EET  

Τοξότης-Βεργίνα anyone?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP