Στρατηγική Μειονότητα

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Toυ Λάζαρου Μαύρου

H Iστορία της ΤΜΤ, 1958-1974, είναι, πρώτ’ απ’ όλα, η ιστορία της βίαιης, τρομοκρατικής καθυπόταξης της τουρκικής μειονότητας (18%) της Κύπρου, στην Τουρκία. Ο πλήρης και διαρκής, ασφυκτικός έλεγχος του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, επί των Τουρκοκυπρίων. Με «προπατορικές» τις δολοφονίες και απόπειρες εναντίον των Τ/κ αριστερών το 1958, Αχμέτ Σατή, Φαζίλ Οντούρ, Αχμέτ Γιαγχιά, Χασάν Αλή, Αχμέτ Ιμπραήμ, Αρίφ Χουλουσή. Τις δολοφονίες των δημοσιογράφων Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν το 1962. Τη δολοφονία του Καβάζογλου και του Μισιαούλη το 1965. Τον όρκο των «101» της ΤΜΤ ναδολοφονήσουν, τον γιατρό Ιχσάν Αλή.

Είναι η ιστορία του εν Κύπρω ένοπλου, τρομοκρατικού βραχίονα, της στρατιωτικής και πολιτικής πτέρυγας του τουρκικού κράτους, για να καταστήσει τους Τ/κ, Στρατηγική Μειονότητα και επιτόπιο προγεφύρωμα, στρατιωτικό, πολιτικό, πληθυσμιακό και εδαφικό, της επεκτατικής πολιτικής εναντίον της Κύπρου. Απολύτως ελεγχόμενο ΟΡΓΑΝΟ για την κλιμακωτή εφαρμογή της πάγιας πολιτικής της Άγκυρας: Του στρατηγικού ελέγχου ολόκληρης της Κύπρου. Όργανο υλοποίησης του επιτελικού «Σχεδίου Επανάκτησης Κύπρου» (ΚΙΡ) που εκπόνησε το ΓΕΠ το 1957, στη «γραμμή» Νιχάτ Ερίμ 1956.

Η ΤΜΤ εκτέλεσε πλήρως τον στόχο της: Κατέστησε τους Τ/κ, ΠΛΗΡΩΣ ελεγχόμενη Στρατηγική Μειονότητα, για την εισβολή του Αττίλα το 1974. Και για την πολιτική προώθηση εμπέδωσης της κατοχής και της διχοτόμησης, μέσα από τις διαδικασίες των «διακοινοτικών συνομιλιών». Μετά το ‘74, ανέλαβε, επιτόπου «αυτοπροσώπως», το 11 Σώμα Στρατού της Τουρκίας στην Κύπρο, με τις 40 χιλιάδες των στρατευμάτων του, τους θεσμούς, τους ηγέτες, τα κόμματα και τον πληθυσμό του ελεγχόμενου πλήρως κατοχικού του καθεστώτος. Από το 1974 μέχρι σήμερα, 2010, η «τ/κ ηγεσία», η πολιτική δηλαδή πτέρυγα του Αττίλα, ούτε χιλιοστό παρεξέκλινε από την Άγκυρα. Τώρα, πλέον, έπαυσε να είναι «στρατηγική μειονότητα», υπό την στενή έννοια του όρου.

Κατάκτησε σπουδαιότατη αναβάθμιση: «Ισότιμος συνεταίρος» στις διαδικασίες επιβολής του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Ισότιμου πολιτικού καθεστώτος «συνιστών κρατίδιο». Που θα ασκεί και την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, προς επέκταση του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της νήσου. Ωστόσο, ο επί των τουρκικών θεμάτων πρωτοσύμβουλος του προέδρου Χριστόφια, κ. Μούδουρος, είπε στην «Αλ» 21.3.10 ότι, «οι Τ/κ δεν παραμένουν αναλλοίωτα στρατηγική μειονότητα και έρμαιο της Τουρκίας». Απλώς δεν αντέχει να δει και δεν βλέπει ότι, «οι Τ/κ» είναι, «νύχι και κρέας», η ίδια η Τουρκία, που με τη «λύση» επιδιώκει θα φτάσει νομίμως και στη Λάρνακα και στη Λεμεσό και στην Πάφο.

Σημερινή

3 σχόλια:

strategy 24 Μαρτίου 2010 στις 10:38:00 μ.μ. EET  

H φωτό μήπως από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ;

enkripto 24 Μαρτίου 2010 στις 11:48:00 μ.μ. EET  

συμφωνα με την λεζάντα έχει τραβηχτεί Κύπρο να απεικονίζει "μαχητές της ΤΜΤ"..αλλα αν υπαρχουν υπονοιες οτι ειναι απο Καραπαγ θα την αλλάξω, δεν υπαρχει θεμα

flanker7 25 Μαρτίου 2010 στις 9:12:00 π.μ. EET  

Ακόμα και κανένας Τουρκοκύπριος να μην υπήρχε στην Κύπρο θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP