Kαταργείται ο εορτασμός του Πάσχα στα στρατόπεδα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νέα ρηξικέλευθη πρόταση θα εφαρμόσει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στα πλαίσια της διακηρυγμένης προσπάθειας για την εξοικονόμηση χρημάτων.. Μετά τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις και τα ταξιδιωτικά έξοδα των φαντάρων,αυτή την φορά αποφασίστηκε να χτυπηθεί η ..σπατάλη κόβοντας τον παραδοσιακό οβελία κατά τον εορτασμό του του Αγίου Πάσχα στα στρατόπεδα (άγνωστο αν οι περικοπές θα επεκταθούν και στα πασχαλινά αυγά..)

Με βάση την απόφαση του ΥΕΘΑ, ο εορτασμός θα περιορίζεται στην παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία, στο οποίο θα μπορούν να προσκληθούν και οι συγγενείς του εν υπηρεσία προσωπικού. Η απόφαση -η οποία θα αγγίζει τα όρια της γραφικότητας- αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις γιατί αποτελεί πραγματικά πρόκληση η επίκληση "λόγων οικονομίας" για μερικές χιλιάδες ευρώ που κοστίζουν οι πασχαλινοί εορτασμοί την ίδια στιγμή που κάποιες άλλες ιερές αγελάδες του προϋπολογισμού όχι μόνο δεν περικόπτονται αλλά αναμένεται να χρηματοδοτηθούν γενναία.

Ευθυγραμμισμένο πλήρως με την ιδεολογική γραμμή ΓΑΠ, το νέο αυτό "μέτρο" έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση για την κατάργηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στις Ελληνικές πρεσβείες του εξωτερικού. Οι επιπτώσεις στο ηθικό του προσωπικού και των τοπικών κοινωνιών αναμένεται να είναι αρνητικότατες, κάτι το οποίο ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους κ.Βενιζέλο και Μπεγλίτη.

11 σχόλια:

aris53m 8 Μαρτίου 2010 στις 7:32:00 μ.μ. EET  

Mην στεναχωριέστε μωρέ. Όπου νάναι έρχεται η 4η Ιουλίου και θα γιορτάσουμε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 8 Μαρτίου 2010 στις 7:53:00 μ.μ. EET  

ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2010 στις 8:19:00 μ.μ. EET  

Πωπώ! Λαχταριστά τα της φωτογραφίας!

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2010 στις 8:21:00 π.μ. EET  

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2010 στις 11:48:00 π.μ. EET  

Συμφωνώ με την απόφαση. Το πανηγύρι δεν προσφέρει τίποτα.
Είναι και θέμα αξιοπρέπειας των εν υπηρεσία φαντάρων, που γίνονται δούλοι (στρώνουν τραπέζια, ψήνουν τον οβελία κ.λ.π), για να γλεντήσουν οι ανάξιοι αστεράδες και τα λαμόγια πολιτικάντηδες.
Μ.Μ

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2010 στις 1:19:00 μ.μ. EET  

Να ρωτησω εφαγε ο δαιμον την αναρτηση μου ή επεσε κοψιμο ;
Φιλικα Διογενης

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2010 στις 1:21:00 μ.μ. EET  

Η κ. Παπαρήγα και άλλοι παρατρεχάμενοι ΣυριζοΚουΚουΕδες - κατά δήλωσίν τους ΑΘΕΟΙ - τι στο καλό ερχόσαντε / ερχόντουσταν για να εορτάσουν ... την χριστιανική Λαμπρή;;;

enkripto 9 Μαρτίου 2010 στις 1:25:00 μ.μ. EET  

για ποιο λόγο να πέσει κόψιμο;

flanker7 9 Μαρτίου 2010 στις 8:39:00 μ.μ. EET  

Μακάρι να κοβόταν κι εδώ. Είναι κατάλοιπο παλαιότερων εποχών όταν ήταν μια ευκαιρία να διασκεδάσουν οι υπηρετούντες που ήταν μακριά από τις οικογένεις τους. Μετά πλάκωσαν οι "προσκεκλημένοι" και χάλασε η φάση, και οι υπηρετούντες, στρατεύσιμοι και στελέχη, κατέντησαν γκαρσόνια του κάθε περίεργου που διαμαρτύρεται γιατί η δωρεάν μπύρα που το προσφέρθηκε δεν είναι αρκετά κρύα, ή γιατί το κρέας δεν είναι σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2010 στις 11:24:00 μ.μ. EET  

Επιτέλους σταμάτησε αυτή η γελοία παράσταση.Ετσι και οι στρατιώτες θα γιορτάζουν το Πάσχα χωρίς να βλαστημαν από τις αγγαρείες και τα στελέχη που υποχρεωτικά έπρεπε να βρίσκονται στο στρατόπεδο . Δεν θα τα αρπάξουν βέβαια οι γνωστοί, απανταχού, προμηθευτές του στρατού ούτε μεγαλοκαραβανάδες θα κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά του ελληνικού λαού.
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Mr SIX 14 Μαρτίου 2010 στις 11:07:00 π.μ. EET  

Μάλλον οι στρατιώτες θέλουν να τους τα ψήνουν κιόλας; Διότι "αγγαρείες" έχει κάθε μέρα. Εκτός αν τις κάνει κάποιος άλλος.

Από την είδηση αυτήν καταλαβαίνω ότι με το πρόσχημα των περικοπών πλήττεται για μια φορά ακόμα η εικόνα των Ε.Δ προς την κοινωνία, αλλά και προς τα ίδια τα στελέχη μιας και στο τραπέζι του Πάσχα όλοι οι στρατιωτικοί είναι καλεσμένοι. Είναι βέβαια παλιά μόδα πολλοί στρατιωτικοί να απαξιώνουν ότι έχει σχέση με παροχές του κράτους, αν δεν είναι χρήματα βέβαια. (πχ θέρετρα, διασπορές, εκδηλώσεις - χρήματα δεν είναι και αυτά;) κάτι που προσωπικά με βρίσκει αντίθετο, διότι τα στελέχη αξίζουν αυτά και άλλα περισσότερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP