Χρόνια πολλά!

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010


, στον Ελληνισμό απανταχού της Γής! Φέτος ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη φορά επιβάλλεται η ανάρτηση του Εθνικού μας συμβόλου και η συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Παλλιγενεσίας..

Όχι για να την "σπάσουμε" στον κ.Δρούτσα και τους φιλέλληνες του Μαξίμου..Aλλά για εμάς. Για να εμπεδώσουμε το μήνυμα που μας μεταφέρει ο ο ύμνος εις της Ελευθερία (ο οποίος δεν έχει μόνο 5 στροφές..) :

"Με τα ρούχα αιματωμένα
ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα
αλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή·
δεν είν' εύκολες οι θύρες
εάν η χρεία τες κουρταλεί.

'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ' ανάσαση καμμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά.

΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου
οπού εχαίροντο πολύ,
“σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου,
σύρε”, έλεγαν οι σκληροί.

Φεύγει οπίσω το ποδάρι
και ολογλήγορο πατεί
ή την πέτρα ή το χορτάρι
που τη δόξα σού ενθυμεί.

Ταπεινότατη σου γέρνει
η τρισάθλια κεφαλή,
σαν πτωχού που θυροδέρνει
κι είναι βάρος του η ζωή.

Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει
κάθε τέκνο σου με ορμή,
πού ακατάπαυστα γυρεύει
ή τη νίκη ή τη θανή.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

8 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2010 στις 12:35:00 π.μ. EET  

Εξαιρετική ανάρτηση.....

Χρόνια Πολλά και... καλύτερα!

Ζήτω η Ελλάδα.

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2010 στις 1:22:00 π.μ. EET  

@ enkripto
Στὶς Ἐθνικὲς Ἐορτὲς δὲν λέμε "Χρόνια Πολλά", ἀλλὰ "Ζήτω τὸ Ἔθνος!!!". "Χρόνια Πολλὰ" ἔλεγε ὁ ...Σημίτης!!! Εἰλικρινὰ δὲν τὸ περίμενα αὐτὸ ἀπὸ ἐσένα. Σὲ παρακαλῶ νὰ διορθώσεις τὸν τίτλο τῆς (πολὺ καλῆς κατὰ τὰ ἄλλα) ἀναρτήσεώς σου.

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2010 στις 2:01:00 π.μ. EET  

Ω ΤΡΑΚΟΣΙΟΙ!!ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΘΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ ΜΕ ΣΑΣ.
Πότε θα γίνει πραγματικότητα αυτή η στροφή του Εθνικού μας Υμνου προς την Ελευθερίαν;;;; Καλή Λευτεριά σε όλους τους Έλληνες.

enkripto 25 Μαρτίου 2010 στις 2:16:00 π.μ. EET  

Αμάν αδελφέ μου..φαρμάκι στάζεις

τι τον ήθελες τον..Σημίτη μέρα που είναι;

Τώρα για τα περι ευχών, νομίζω ότι στην διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου (ας μην ξεχνάμε ότι είναι και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) όπως και σε όλες τις εθνικές εορτές λέμε ΚΑΙ χρόνια πολλά..Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό, Καλή λευτεριά,ζήτω η Ελλάδα,ζήτω το Έθνος, όπως και να το πείς σημασία έχει να το αισθάνεσαι

Δεν θα τα χαλάσουμε εκεί!

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2010 στις 2:53:00 π.μ. EET  

@ Ἐν Κρυπτῷ
Τὸν Σημίτη τὸν ἀνέφερα γιατὶ ὅπως καὶ ἐσὺ θὰ θυμᾶσαι, ἀπέφευγε ὅπως ὁ διάβολος τὸ λιβάνι νὰ πῇ "Ζήτω τὸ Ἔθνος!!!", καὶ ἀντ᾿ αὐτοῦ ἔλεγε "Χρόνια Πολλά". Τέλος πάντων δὲν θὰ τὰ χαλάσουμε, ἂν καὶ θέλω νὰ προσθέσω ἀκόμα κάτι. Ὅταν λέμε "Χρόνια Πολλὰ" συνήθως ἀπευθυνόμαστε σὲ ἀνθρώπους, ποὺ ἔχουν πεπερασμένη διάρκεια ζωῆς κάποιων δεκαετιῶν. Ὅταν ὅμως ἀναφερόμαστε σὲ ἔθνη, καὶ δὴ σὲ ἔθνη σὰν τὸ πανάρχαιο, χιλιοδοξασμένο καὶ ἀθάνατο Ἑλληνικό μας Ἔθνος, τότε νομίζω ὅτι πρέπει νὰ ἀλλάξουμε τάξι μεγέθους, καὶ νὰ λέμε "Αἰῶνες Πολλοὺς" ἢ "Χιλιετηρίδες Πολλές". Λοιπόν, σὲ ἐσένα καὶ σὲ ὅλους τοὺς Ἕλληνες τὸ Γένος εὔχομαι "Χρόνια Πολλά", καὶ στὸ Ἑλληνικό μας Ἔθνος "Χιλιετηρίδες Πολλὲς" καὶ δοξασμένες...

Νήμα 25 Μαρτίου 2010 στις 12:52:00 μ.μ. EET  

Γειά σας ρε παιδιά!

ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος 25 Μαρτίου 2010 στις 2:53:00 μ.μ. EET  

Ελα ναι.Χρονια πολλα στα αγια χωματα που παταω και στο απεραντο μπλε που αγκαλιαζει τα νησια μας και την σχεδον μυθικη χερσονησο του Αιμου που κατοικουμε εδω και πανω απο 4000 χρονια.Αιωνία τους η μνημη ολων αυτων που μου εδωσαν την ευκαιρια να συλλογουμαι καλα και να σκεφτομαι ελευθερα.
13

Aλεξόπουλος Κωνσταντίνος 25 Μαρτίου 2010 στις 4:55:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστώ όλους εσας που γράψατε έτσι και με κάνατε να απαντήσω. Εύχομαι να Ξυπνήσουν οι Ελληνες και να αρχίσουν να αντιδρούν σε αυτους που επιβουλεύονται την πατρίδα εντός συνόρων (υπάρχουν και πατρίδες εκτός συνόρων, ξεχασμένες από τύπους σαν τον Σημιταρά αγά, τον Κωστάκη και τον πράκτορα της CIA και Τουρκοφιλο Γιωργάκη. Εύχομαι να υπάρχουν περισσότεροι Ελληνες πατριώτες, υπεράνω αθλίων κομμάτων και βουλευτών - υπουργών σε πολλούς από τους οποίους αξίζει άνευ δακρύων η θηλιά, όχι το τιμητικό φυσσίγγιο, οι οποίοι θα πληροφορούν και θα ενεργοποιούν τους υπνωτισμένους. Γιατί στον Ελληνα, συνυπάρχει ο υπέρλαμπρος Αλέξανδρος, με τον Καραγκιόζη και τον Τουρκαλά γείτονά του. Εύχομαι να φανεί πιά ο Αλέξανδρος, νισάφι πιά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP